Sign In

Εγκαταστάθηκε η πρώτη έξυπνη πεζοδιάβαση στο Δήμο Τρικκαίων

Εγκαταστάθηκε η πρώτη έξυπνη πεζοδιάβαση στο Δήμο Τρικκαίων

Πηγή: trikalafocus.gr

Η εταιρεία Eur.Elec σε συνεργασία με την εταιρεία Dotsoft και την e-Trikala Α.Ε., υλοποίησαν την πρώτη εγκατάσταση έξυπνης πεζοδιάβασης με τεχνολογία μηχανικής όρασης στην Ελλάδα, σε διάβαση της οδού Στ.Σαράφη στον Δήμο Τρικκαίων.

Το σύστημα αποτελείται από κάμερα μηχανικής όρασης, η οποία ανιχνεύει τους πεζούς που διασχίζουν την διάβαση και αυτόματα ενεργοποιεί προειδοποιητικό εξοπλισμό, προκειμένου να εφιστήσει την προσοχή των οδηγών που κινούνται με τα οχήματα τους προς την διάβαση.

Πιο συγκεκριμένα, η μονάδα ελέγχου του συστήματος δίνει αυτόματα εντολή για αύξηση της φωτεινότητας της πινακίδας LED της διάβασης, ενώ ταυτόχρονα ενεργοποιεί κίτρινους προειδοποιητικούς φανούς LED επί των ιστών. Παράλληλα ενεργοποιεί αναλάμποντα στοιχεία LED στο οδόστρωμα, τα οποία είναι ορατά σε μεγάλη απόσταση από τους οδηγούς.

Πέρα από την αύξηση της οδικής ασφάλειας των πεζών, το σύστημα λειτουργεί και ως ένας έξυπνος κόμβος συλλογής κυκλοφοριακών και περιβαλλοντικών δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, με την χρήση αισθητήρων μικροκυματικής τεχνολογίας (radar), καθώς και αισθητήρων μέτρησης θερμοκρασίας, υγρασίας, ατμοσφαιρικής πίεσης, μικροσωματιδίων κτλ.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι το σύστημα είναι πλήρως συμμορφούμενο με τη νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων, καθώς η κάμερα μηχανικής όρασης δεν διακρίνει, αλλά ούτε και καταγράφει πρόσωπα ή άλλα χαρακτηριστικά των διερχομένων.

 

Πηγή: https://www.trikalafocus.gr/trikala/%ce%b5%ce%b3%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%ac%ce%b8%ce%b7%ce%ba%ce%b5-%ce%b7-%cf%80%cf%81%cf%8e%cf%84%ce%b7-%ce%ad%ce%be%cf%85%cf%80%ce%bd%ce%b7-%cf%80%ce%b5%ce%b6%ce%bf%ce%b4%ce%b9%ce%ac/?fbclid=IwAR1rsD6pGW_g-1A91jKO2Fj0CQZ2KGDkrGRV385TSW__Il-CFvh-xcadOzM