Sign In

Δημοσιεύθηκε ο οδηγός υποβολής προτάσεων δράσεων έξυπνης πόλης των Δήμων σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0

Δημοσιεύθηκε ο οδηγός υποβολής προτάσεων δράσεων έξυπνης πόλης των Δήμων σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0

Δημοσιεύθηκε στις 21/12/2021 ο οδηγός υποβολής προτάσεων δράσεων έξυπνης πόλης των Δήμων σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 για 17 δήμους της χώρας.

Κεντρικός στόχος του έργου είναι η ανάπτυξη και χρήση νέων τεχνολογικών μέσων που θα βελτιώσουν τη διαχείριση και λειτουργικότητα του αστικού περιβάλλοντος, στις ελληνικές πόλεις. Ως έξυπνη πόλη, ένας δήμος θα είναι ένας τόπος όπου οι παραδοσιακές υπηρεσίες θα γίνουν πιο αποδοτικές, με τη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών και τεχνολογιών τηλεπικοινωνιών, προς όφελος των κατοίκων, των επισκεπτών και των επιχειρήσεων.

Η προώθηση υλοποίησης έξυπνων πόλεων στην Ελλάδα όπως και σε ολόκληρη την Ευρώπη πρέπει να σημαίνει για τους πολίτες: α) αύξηση της αποτελεσματικότητας και της προσβασιμότητας στις υπηρεσίες β) μείωση της φτώχειας, της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού, γ) μείωση της ρύπανσης και των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και δ) συλλογή δεδομένων με σκοπό την διάθεση και επαναχρησιμοποίησή τους για την αποτελεσματική διαμόρφωση πολιτικών.

Η DOTSOFT, καθώς διαθέτει με μεγάλη εμπειρία στην υλοποίηση έργων έξυπνων πόλεων έχοντας υλοποιήσει μέχρι σήμερα πάνω από 20 έργα smart cities σε όλη την Ελλάδα, προτείνει λύσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό σχεδιασμένες και προσαρμοσμένες στις ανάγκες του κάθε Δήμου.