Sign In

Νέο έργο “έξυπνης” πόλης της DOTSOFT Α.Ε. στο Δήμο Αλεξάνδρειας

Νέο έργο “έξυπνης” πόλης της DOTSOFT Α.Ε. στο Δήμο Αλεξάνδρειας

Η εταιρεία DOTSOFT Α.Ε. επεκτείνει της πόλεις στις οποίες εγκαθιστά έξυπνες εφαρμογές. Ο Δήμος Αλεξάνδρειας υπέγραψε σύμβαση στα πλαίσια υλοποίησης του έργου με τίτλο «Προμήθεια συστημάτων έξυπνης πόλης και βιώσιμης κινητικότητας».

Το προσφερόμενο σύστημα θα αποτελείται αναλυτικά από τα παρακάτω:

  • Σύστημα Ελέγχου θέσεων στάθμευσης
  • Σύστημα Παροχής Ασύρματης Πρόσβασης στο Διαδίκτυο (free wifi spots)
  • Σύστημα ελέγχου πληρότητας κάδων
  • Προμήθεια δύο (2) σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων
  • Προμήθεια δύο (2) ψηφιακών πινακίδων
  • Ανάπτυξη ενιαίας πλατφόρμας «έξυπνης πόλης» και βιώσιμης κινητικότητας
  • Ανάπτυξη ενιαίας εφαρμογής «έξυπνης πόλης» για κινητά τηλέφωνα σε iOS και Android

Τα οφέλη της δράσης αναμένονται να είναι πολλαπλά. Πιο συγκεκριμένα, η ελεγχόμενη στάθμευση θα εξασφαλίσει εύκολη προσβασιμότητα των κατοίκων στην περιοχή και τη διευκόλυνση των κινήσεών τους μέσα σε αυτή, ενώ η όχληση και η ρύπανση θα μειωθεί. Επίσης, η προμήθεια και εγκατάσταση έξυπνων συστημάτων συντελούν στη μεγαλύτερη ασφάλεια των πεζών και στην καλύτερη ροή των οχημάτων, ενώ προσδίδουν στην εικόνα σύγχρονης πόλης στην εμπορική περιοχή. Στο ίδιο συντελεί και η εγκατάσταση των φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων, που προωθούν την ηλεκτροκίνηση για το Δήμο και για τους πολίτες. Το σύστημα ελέγχου πληρότητας κάδων, καθώς και η χρήση του ηλεκτροκίνητου λεωφορείου δίνουν στο Δήμο τη δυνατότητα να εξοικονομήσει πόρους και να μειώσει τη ρύπανση, με άμεσα οφέλη στην ποιότητα ζωής των πολιτών.

Φορέας χρηματοδότησης του έργου είναι το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.