Sign In

Και ο Δήμος Θερμαϊκού εμπιστεύεται την DOTSOFT Α.Ε. για να μετατρέψει την πόλη του σε Smart City

Και ο Δήμος Θερμαϊκού εμπιστεύεται την DOTSOFT Α.Ε. για να μετατρέψει την πόλη του σε Smart City

Ο Δήμος Θερμαϊκού επέλεξε την DOTSOFT Α.Ε. για την υλοποίηση του έργου «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΞΥΠΝΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤO ΠΛΑΙΣΙO ΤΟΥ ΑΝΟΙΚΤOY ΚΕΝΤΡOY ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ» και με αυτό τον τρόπο εντάσσεται στο δίκτυο των περισσοτέρων από 30 Δήμους πανελλαδικά που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα Smartiscity, την οποία υλοποιεί και διανέμει αποκλειστικά η DOTSOFT Α.Ε.

Η συγκεκριμένη υλοποίηση αποτελεί υποέργο της Πράξης «ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΑΙΑ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ» και βάσει αυτής ο Δήμος Θερμαϊκού θα εξοπλιστεί με μια σειρά έξυπνων εφαρμογών και αισθητήρων, που στόχο έχουν την αξιοποίηση του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου (ΑΚΕ), την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας στην εμπορική περιοχή της πόλης, τον εκσυγχρονισμό του κέντρου και τη συνεχή αναβάθμιση του Δήμου με τη χρήση νέων τεχνολογικών μέσων που θα βελτιώσουν τη διαχείριση και λειτουργικότητα του αστικού περιβάλλοντος, αλλά και την καθημερινότητα των Δημοτών και των επισκεπτών.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα τοποθετηθούν αισθητήρες έξυπνης στάθμευσης και πινακίδες πληροφόρησης για τις ελεύθερες θέσεις, αισθητήρες παρακολούθησης και διαχείρισης πληρότητας κάδων, σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, εξοπλισμός για την ελεύθερη πρόσβαση στο Internet μέσω ασύρματου δικτύου. Επιπρόσθετα, θα υλοποιηθεί η ενοποιημένη πλατφόρμα διαχείρισης Έξυπνης Πόλης «Smartiscity» της DOTSOFT A.E., πλατφόρμα προβολής δεδομένων προς τους Δημότες, mobile εφαρμογές πληροφόρησης των Δημοτών για υπηρεσίες Έξυπνης Πόλης, υποσύστημα συγκέντρωσης δεδομένων επισκεψιμότητας σε συγκεκριμένους χώρους παρέμβασης, καθώς και όλες τις εφαρμογές διαχείρισης  των υποσυστημάτων που περιλαμβάνονται στο έργο. Ακόμη, μαζί με τις υπηρεσίες Εκπαίδευσης, Πιλοτικής Λειτουργίας και Εγγυήσεις Καλής Λειτουργίας, θα παρέχονται υπηρεσίες Λειτουργίας Εφαρμογών Έξυπνης Πόλης μέσω της ένταξης των Συστημάτων στην υπηρεσία «Datagers» της DOTSOFT A.E., του 1ου Κέντρου Λειτουργίας Εφαρμογών Έξυπνων Πόλεων στην Ελλάδα.