Sign In

Η Dotsoft A.E., βασικός συνεργάτης για εφαρμογές έξυπνων πόλεων της Vodafone, στο Giga Campus by Vodafone & Demokritos

Η Dotsoft A.E., βασικός συνεργάτης για εφαρμογές έξυπνων πόλεων της Vodafone, στο Giga Campus by Vodafone & Demokritos

Η  Dotsoft  A.E – SMART CITY SUPPLIER OF THE YEAR, στα Best City AWARDS 2023 – με μακρά τεχνογνωσία  και εμπειρία στην ανάπτυξη και υποστήριξη σύνθετων έργων στην αγορά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συμμετείχε την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023, ως βασικός συνεργάτης της Vodafone, στην παρουσίαση που οργανώθηκε για αιρετούς και στελέχη της αυτοδιοίκησης με θέμα τις εφαρμογές Smart Cities. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών – ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος όπου παρουσιάστηκαν σε πραγματική λειτουργία οι εφαμογές έξυπνων πόλεων που έχουν εγκατασταθεί στο Campus.

Ο πρόεδρος της Dotsoft, κος Μάνος Αναστάσιος, παρουσίασε την κεντρική πλατφόρμα έξυπνης πόλης SmartisCity καθώς και την πλατφόρμα λειτουργίας έξυπνης πόλης Datagers που έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν παραγωγικά στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος. Πρόκειται για συστήματα τα οποία έχουν αναπτυχθεί εξ΄ολοκλήρου από την DOTSOFT και αυτή τη στιγμή λειτουργούν παραγωγικά σε περισσότερους από 30 Δήμους σε όλη την Ελλάδα.

Το Giga Campus by Vodafone & Demokritos αποτελεί καρπό της στρατηγικής συνεργασίας της Vodafone και του Δημόκριτου. Πρόκειται για ένα οικοσύστημα καινοτομίας, που στοχεύει να στηρίξει την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού της Ελλάδας μέσα από το Internet of Things (IoT) και το 5G και θα λειτουργεί ως ζωντανό εργαστήρι εκθετικών τεχνολογιών,  αξιοποιώντας τις πλέον καινοτόμες εφαρμογές της 4ης βιομηχανικής επανάστασης. Ήδη, στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος έχουν εγκατασταθεί 11 ΙοΤ εφαρμογές, με στόχο να ενισχύσουν τις επιχειρήσεις της χώρας στην προσπάθεια για ένα πιο βιώσιμο και ψηφιακό αύριο.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Θοδωρής Λιβάνιος, ο οποίος μίλησε για τις κυβερνητικές δράσεις σχετικά με το Ψηφιακό Θεματολόγιο, αλλά και τις ευκαιρίες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης για Ψηφιακό Μετασχηματισμό στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν Δήμαρχοι, αιρετοί και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τους Δήμους Ιωαννιτών, Μάνδρας – Ειδυλλίας, Ξάνθης, Ηρακλείου Κρήτης, Πειραιά, Τρικκαίων, Ραφήνας, Ιλίου, Αμαρουσίου, Αιγάλεω, Κορυδαλλού, Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Πετρούπολης, Ελληνικού – Αργυρούπολης, Χαϊδαρίου, Μεγαρέων, Μεταμορφώσεως, Ελευσίνας, Αγίας Βαρβάρας, Περιστερίου,  Κω, Βύρωνα, Ηλιούπολης, Παιανίας,  αλλά και από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι παριστάμενοι –στελέχη της αυτοδιοίκησης –  είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις εφαρμογές που ανέπτυξε η Vodafone σε συνεργασία με την εταιρεία DOTSOFT AE, στο Giga Campus του Δημόκριτου και στο Τεχνολογικό Πάρκο «Λεύκιππος».

Με αφορμή την επιτυχημένη διοργάνωση της εκδήλωσης, ο Γενικός Διευθυντής του Vodafone Business, Γιώργος Τζανετάκος δήλωσε: «Το Giga Campus by Vodafone & Demokritos αποτελεί μία πρότυπη έξυπνη πόλη – ίσως την πιο προηγμένη στη χώρα – και λειτουργεί ως case study για τις δυνατότητες που υπόσχεται να φέρει η τεχνολογία στους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς της Ελλάδας. Όλοι οι αυτοδιοίκητοι φορείς της χώρας μπορούν να αντλήσουν χρήσιμα συμπεράσματα από το παράδειγμα αυτό. Οι δυνατότητές μας στην ανάπτυξη έξυπνων πόλεων δεν αποτελεί μόνο ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο τμήμα του χαρτοφυλακίου των υπηρεσιών μας, αλλά συνδέεται αλληλένδετα και με τον εταιρικό μας σκοπό: Μία ψηφιακή κοινωνία του μέλλοντος, που δεν θα αφήσει κανέναν πίσω της και θα σέβεται τον πλανήτη».

Παρακολουθήστε κάποια αποσπάσματα της παρουσίασης: