Sign In

Η ένωση DOTSOFT  – COSMOS ανάδοχος του έργου Ανάπτυξης Έξυπνων Λύσεων του Δήμου Πάτρας

Η ένωση DOTSOFT – COSMOS ανάδοχος του έργου Ανάπτυξης Έξυπνων Λύσεων του Δήμου Πάτρας

Ο Δήμος Πατρέων προχωράει στην υλοποίηση του έργου «Ανάπτυξη Έξυπνων Λύσεων Διαχείρισης και Ενημέρωσης των Πολιτών για Έξυπνες Θέσεις Στάθμευσης, Κυκλοφοριακή Κίνηση και Έξυπνες Στάσεις» με ανάδοχο την ένωση εταιρειών DOTSOFT A.E. – COSMOS COMPUTERS Α.Ε.Β.Ε.

Στόχος του έργου είναι η συλλογή, επεξεργασία και διάθεση δεδομένων που αφορούν την κυκλοφορία στον αστικό ιστό του Δήμου Πατρέων αλλά και των δυνατοτήτων στάθμευσης σε πραγματικό χρόνο, μέσω πολλαπλών καναλιών επικοινωνίας.

Ο Δήμος Πατρέων θα αποκτήσει εποπτεία σε συμβάντα σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, διαθεσιμότητας χώρων στάθμευσης σε παρόδιες θέσεις σε κεντρικές οδικές αρτηρίες και θα συμπληρωθούν οι υποδομές του στον τομέα των υπηρεσιών ευφυών μεταφορών. Το σύστημα θα αναπτυχθεί λαμβάνοντας ως πεδίο εφαρμογής το αστικό κέντρο της Πάτρας και τις κύριες οδικές αρτηρίες του Δήμου.

Μέσω του έργου αυτού, ο Δήμος Πατρέων θα εξοπλιστεί με μια σειρά έξυπνων εφαρμογών, αισθητήρων και εξοπλισμού, που στόχο έχουν τη συνεχή αναβάθμιση του Δήμου με τη χρήση νέων τεχνολογικών μέσων που θα συμβάλλουν στη βιώσιμη αστική ανάπτυξη, αλλά και την καθημερινότητα των Δημοτών και των επισκεπτών.

Σε αυτό το πλαίσιο, και όσον αφορά τον εξοπλισμό, θα υλοποιηθεί στο Δήμο Πατρέων ένα δίκτυο LoRaWan, θα τοποθετηθούν αισθητήρες έξυπνης στάθμευσης, θα εγκατασταθούν beacons τεχνολογίας Bluetooth για την παρακολούθηση των κυκλοφοριακών συνθηκών, συστήματα διαχείρισης parking μόνιμων και περιστασιακών πελατών, πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων, πινακίδες έξυπνων στάσεων, καθώς και οι απαραίτητοι δρομολογητές και gateways.

Επιπρόσθετα, η «ένωση» θα παρέχει την πλατφόρμα προβολής δεδομένων προς τους Δημότες «Smartiscity», την ενοποιημένη πλατφόρμα διαχείρισης έξυπνης πόλης της DOTSOFT A.E., καθώς και όλες τις εφαρμογές διαχείρισης  των κάθετων υποσυστημάτων που περιλαμβάνονται στο έργο. Τέλος, θα υλοποιηθεί και μια Mobile εφαρμογή ενημέρωσης πολιτών (σε iOS και Android).