Sign In

Η Ένωση AMCO – DOTSOFT ανέλαβε την υλοποίηση του έργου Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Νάουσας

Η Ένωση AMCO – DOTSOFT ανέλαβε την υλοποίηση του έργου Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Νάουσας

Η ένωση εταιριών «AMCO A.B.E.E. – DOTSOFT A.E.» προχωράει στην υλοποίηση του έργου «Προμήθεια για την εγκατάσταση συστημάτων έξυπνης πόλης και έξυπνης βιώσιμης κινητικότητας» στο πλαίσιο της Πράξης «ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ».

Αντικείμενο του έργου αποτελεί η προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο καθώς και η εγκατάσταση συστήματος έξυπνων διαβάσεων.

Στο πλαίσιο της ανάπλασης του εμπορικού κέντρου της πόλης και της μετατροπής του σε «Ανοιχτό κέντρο Εμπορίου» (ΑΚΕ), μεταξύ άλλων θα εγκατασταθεί σε 18 σημεία του Δήμου σύστημα ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο σε πόλους εμπορικού ενδιαφέροντος, αξιοθέατα, πλατείες καθώς και άλλα σημεία αναψυχής.

Επιπλέον, σε 10 σημεία της περιοχής παρέμβασης θα εγκατασταθούν συστήματα έξυπνης διάβασης πεζών. Η έξυπνη διάβαση πεζών είναι ένα πρωτοποριακό σύστημα το οποίο επιτρέπει την ασφαλή διέλευση των πεζών στα σημεία παρέμβασης, μέσω της αυτόματης αναγνώρισης παρουσίας πεζών και της αυτόματης φωτεινής σήμανσης της διάβασης. Το Σύστημα Έξυπνης Διάβασης Πεζών θα ανιχνεύει πεζούς που πρόκειται να διασχίσουν τη διάβαση και μέσα από ένα σύστημα αισθητήρων οι οποίοι θα στέλνουν σήμα, θα ενεργοποιούν αυτόματα τα LED πάνελ που είναι ενσωματωμένα στην άσφαλτο. Το σύστημα συνοδεύεται από κατακόρυφες φωτιζόμενες πινακίδες σηματοδότησης, οι οποίες θα ανάβουν ταυτόχρονα με τα LED πάνελ που είναι ενσωματωμένα στην άσφαλτο, επιτυγχάνοντας το επιθυμητό αποτέλεσμα φωτεινής σήμανσης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι οδηγοί στα οχήματα να αντιλαμβάνονται καλύτερα και από μεγαλύτερη απόσταση την ύπαρξη πεζών στις διαβάσεις.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020».      Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί και να είναι διαθέσιμο προς τους πολίτες στα μέσα του 2024.